Je winkelwagen is momenteel leeg!
NIETSKI’s VERHAAL
Ik (Nietski, beter bekend als Jim) ontdekte mijn passie voor eten en drinken al in mijn puberteit. Ik was toen werkzaam in een kleine horecagelegenheid in Valkenburg aan de Geul. Hier begonnen als afwasser, vervolgens keukenhulp en uiteindelijk het volledig zelfstandig bedenken en bereiden van lunch- en diner gerechten. Tijdens de horeca periode werden er regelmatig verschillende sluitdrankjes gedronken, voornamelijk verschillende biersoorten. De eerste interesse voor speciaal bier was gewekt.
De bierliefde groeide langzaam verder door. Een voor de hand liggend verjaardagscadeau van mijn schoonzusje was dus op zijn plek: een doe-het-zelf bierbrouw startpakket. Het eerste eigen brouwsel was een Weizen, die ook nog verassend goed smaakte (al zeg ik het zelf).
Na het afronden van mijn studie en het verlaten van de horeca kon het echte werkleven beginnen… mijn interesse in koken en bier bleef, maar de kookhobby had nog altijd de grootste aandacht. Totdat er een tijd aanbrak van veel gesloten horeca, verplicht thuiszitten en zelfs een avondklok… we kennen het allemaal…
De bierbrouw hobby werd nieuw leven in geblazen. Allereerst werd gestart met simpel apparatuur. De eerste brouwsels kwamen redelijk tot goed uit het gistvat en langzaam aan kreeg ik de smaak steeds beter te pakken (letterlijk en figuurlijk). Ik experimenteerde met diverse bierstijlen. De verschillende mout- en hopsoorten en kruidige ingrediรซnten werden gebruikt om bijzondere speciaalbieren te verkrijgen. Ik breidde mijn brouwapparatuur uit, waardoor ik het brouwproces beter onder controle kon houden. En tijdens de brouwsessies op het balkon, begon er langzaam een kleine droom op te spelen: het drinken van speciaalbier op het terras (in de zon!) volgens mijn eigen bedachte recept… zie het resultaat hieronder!

